Voettocht voor de vrede op zaterdagmiddag 25 september 13:30

woensdag 22 september 2010 20:46

De Christenunie heeft een uitnodiging ontvangen om mee te lopen met de voettocht voor de vrede. Deze voettocht wordt in Delft al voor het zesde jaar op rij georganiseerd. Zoals uit onderstaand persbericht blijkt is iedereen welkom om mee te lopen. De Christenunie beveelt dit initiatief van harte bij iedereen aan!

Persbericht

Op Burendag Voettocht voor Vrede met 'de buren'

DELFT - Op zaterdag 25 september (start 13.30 uur wijkcentrum De Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4) wordt weer de Voettocht voor Vrede gehouden in de wijken Poptahof, Voorhof en Buitenhof. Een wandeling door deze wijken met bewoners die elkaar (nog) niet of niet goed kennen. Dit initiatief van Adelbertparochie (RK-kerk), Vierhovenkerk (PKN-kerken) en de Turkse Sultan Ahmet Moskee in het kader van de Vredesweek wordt dit jaar gekoppeld aan de jaarlijkse Burendag, die georganiseerd wordt door het Oranjefonds. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun directe omgeving. Het Oranje Fonds wil mensen daarin graag aanmoedigen en ondersteunen.

Dit jaar is het thema: Een goed idee voor de buurt.

De samenwerking voor de Voettocht voor Vrede is dit jaar verbreed. Breed Welzijn Delft doet mee, met de wijkcentra De Vleugel en Het Buitenhuis. Ook leden van de PKN-wijkgemeente Mattheüs die de Marcuskerk gebruikt doen aan de voettocht mee.

Het doel van de tocht is om mensen in de buurt met elkaar in contact te brengen. De ander is soms een grote onbekende. Tijdens de voettocht wordt men uitgenodigd om een praatje te maken met een ander over enkele vragen die aangereikt worden. Tijdens de tocht worden de Adelbertkerk en de Sultan Ahmet Moskee bezocht. De wandeling eindigt rond 15.30 uur weer in De Vleugel. Iedereen, jong en oud, van elke (of geen) geloofsovertuiging is welkom om mee te lopen. De wandeling is ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

« Terug

Archief > 2010

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari