Robert Heij voorgedragen als voorzitter PerspectieF, ChristenUnie-jongeren

donderdag 15 april 2010 19:27

Robert Heij, nummer 4 op de kandidatenlijst van ChristenUnie Delft bij de laatstgehouden gemeenteraadsverkiezingen, is door het bestuur van PerspectieF, ChristenUnie-jongeren, voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap.

Dit betekent dat Robert zijn activiteiten voor de Delftse fractie zal staken. Dat komt overigens niet als verrassing.
Het beoogde commissielid/niet-raadslid heeft destijds bij de selectiecommissie voor de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen al aangegeven dat zijn ambities in eerste instantie bij het voorzitterschap van PerspectieF lagen. Niettemin was het voor hem een periode van onzekerheid omdat hij moest concurreren met een aantal andere kandidaten en zijn voordracht bepaald geen gelopen race was.

In de afgelopen week kon Robert de huidige fractie echter het volgende schrijven:

"Gistermiddag heeft de selectiecommissie contact opgenomen en kenbaar gemaakt dat zij unaniem besloten heeft om mij enkelvoudig voor te dragen aan het bestuur. Het bestuur heeft dit geaccepteerd, wat betekent dat ik de nieuwe voorzitter van PerspectieF zal worden!
(..)
Ik heb er erg veel zin in en ben dankbaar dat mij deze mogelijkheid wordt gegeven! Een langverwachte droom komt hier toch wel mee uit, mooi dat deze functie op mijn pad wordt gelegd. Desalniettemin wordt het ook een grote uitdaging deze functie met mijn studie te combineren.

Qua politieke activiteit in Delft verandert er wel één en ander. Zowel omwille van mijn eigen tijd, als omwille van mijn prioriteit ben ik nu genoodzaakt een stapje terug te doen en uit de fractie te gaan, een scenario dat ik vorig jaar bij de CU-selectiecommissie al had geschetst. Zeker dat David als opvolger is gevonden geeft daarin een hoop vertrouwen dat het werk in Delft succesvol zal worden doorgezet! Succes en zegen daarbij David!"David Koerts

Robert Heij

De fractie is trots dat nu iemand uit Delft de landelijke jongerenorganisatie van de ChristenUnie mag gaan aanvoeren.

Gezien de zwaarte van de functie heeft de fractie er alle begrip voor dat Robert ervoor kiest een stap terug te doen in het fractiewerk. Feitelijk kan dit ook nog goed, want hij was ook nog niet benoemd/beëdigd als commissielid/niet-raadslid.

De fractie is tegelijkertijd verheugd dat in de persoon van David Koerts een kundig opvolger deze plaats kan innemen.

 
Zie ook:
- Perspectief
- Nederlands Dagblad

« Terug

Reacties op 'Robert Heij voorgedragen als voorzitter PerspectieF, ChristenUnie-jongeren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari