Reces en Athletes in Action in Delft

donderdag 08 juli 2010 22:24

Het is de tweede week van het reces. Dat betekent: uitrusten. Genieten van vergaderloze weken. Maar ook herijken. En verder inwerken (inlezen). Het betekent ook nadenken over een fractieplan. Over onze inbreng in de Raad (en commissies) de komende jaren.

Ook had ik deze weken tijd voor een paar afspraken met mensen in de stad: met iemand van de WMO raad; erg goed om ingepraat te raken in hun rol en om samen visie te delen. De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) heeft vanuit mijn werkervaring mijn bijzondere belangstelling. Voor de ChristenUnie is het op lokaal terrein een belangrijke wet, omdat het gaat over de kwetsbaren van onze samenleving.

Deze week was ik maandagmiddag en donderdagmiddag in de Voorhof: bij Athletes in Action. Waar een flink aantal Delfse jongeren uit verschillende kerken zich een week vrijwillig inzetten voor kinderen uit deze buurt, door met hen te sporten. Elke dag tussen 14:00u en 16:00u en tussen 19:00 en 21:00u. Ook in Buitenhof en Tanhof is Athletes in Action deze week actief. Zeer waardevol werk. Zij laten deze kinderen (en hun ouders) iets zien van Gods liefde, door er echt voor hen te zijn. Fantastisch dat dit door deze jongeren vrijwillig gedaan wordt – ze beginnen er al in oktober mee en offeren een week van hun vakantie aan op.

Dit is samenleven zoals God het heeft bedoeld: omzien naar de naaste. Ik ben er trots op dat dit in Delft gebeurt. Los van alle gemeentelijke ambities, beleidsdoelstellingen, en rapporten gaan deze jongeren gewoon aan de slag.

Zie voor meer verhalen en foto’s: www.aia-delft.nl !!

Joëlle Gooijer

 

« Terug

Archief > 2010

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari