Kaderbrief vastgesteld

algemene beschouwingen 2019.jpegdonderdag 04 juli 2019 10:07

We vinden dat het college snel concreet actie moet ondernemen in de stad. Daarom dienden we bij de behandeling van de Kaderbrief een aantal voorstellen in. Deze voorstellen zijn allemaal aangenomen.

In het verlengde van onze inbreng bij de algemene beschouwingen hebben we de volgende voorstellen gedaan:

  • Er zijn knelpunten in de begeleiding van statushouders – en er wordt geld gestort in de reserve sociaal domein. We hebben een voorstel gedaan om budget daaruit te gebruiken voor een betere begeleiding van statushouders. Bijvoorbeeld om de statushouders langer dan een half jaar te begeleiden. Dit amendement is aangenomen.
  • Mensen met lage inkomens worden het hardst getroffen als de energierekening stijgt; daarom dienden we een motie in om snel aan de slag te gaan met deze doelgroep
  • Het college wil flink veel woningen bijbouwen in onze stad. Om te zorgen dat de leefbaarheid niet in het geding komt, en omdat we de stad goed door willen geven aan volgende generaties dienden we de motie van het CDA mee in, getiteld: huisje, boompje. Deze motie vraagt het college na te gaan “hoe projectontwikkelaars van nieuwbouwprojecten verplicht kunnen worden financieel bij te dragen aan het substantieel vergroten van het oppervlakte en de kwaliteit van het openbaar groen in Delft, bijvoorbeeld in de vorm van een "Groenfonds voor Openbaar Groen”.”

Al deze voorstellen zijn aangenomen. Ons voorstel (samen met D66) om inhoudelijk, en in overleg met betrokken partijen én het onderwijs, aan de slag te gaan met de herdenking van 75 jaar vrijheid, hoefde niet in stemming gebracht te worden omdat de burgemeester toegezegd heeft dit te gaan doen.

We zijn benieuwd naar de uitwerking van de Kaderbrief in de Programmabegroting.  In die begroting zal het college ook laten zien hoe ze om wil gaan met de besteding van de (stijgende) inkomsten uit toerismebelasting. We hebben al aangegeven dat de ChristenUnie niet akkoord is met de koppeling van de inkomsten uit toerismebelasting aan de uitgaven aan toerismebeleid. We vinden dat deze inkomsten ingezet kunnen worden ten behoeve van de hele stad. Toeristen maken immers ook gebruik van onze stoepen, straten en prullenbakken. Bovendien dreigt er een begrotingstekort. Dus kunnen we deze extra inkomsten goed gebruiken.  

Joëlle Gooijer
Fractievoorzitter

 

 

 

 

 

Wordt de Delfthopper een succes?

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
190627 Amendement Impuls knelpunten budget statushouders - CU.docx18,6 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
190627 Motie energiebesparing voor iedereen STIP, CU, CDA, GL (aangenomen).pdf121,9 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Kaderbrief vastgesteld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari