Nieuwe dienstregeling busvervoer - vervolg

EBS buswoensdag 10 juli 2019 15:20

Op 25 augustus zal de dienstregeling van de buslijnen in Delft fors wijzigen. Een aantal buslijnen krijgt een hogere frequentie en er komt een directe busverbinding naar het vliegveld. Hier tegenover staat dat een aantal vaste buslijnen met dienstregeling zal worden vervangen door de Delfthopper. In de raad van 27 juni jl. dienden we als fractie twee moties in.

We zijn als fractie ontstemd over de wijze waarop het besluit rond de Delfthopper is genomen. Daarom dienden we in de laatste raadsvergadering een motie van afkeuring in. Naast deze frustratie, zie dit nieuwsbericht, zijn we als fractie bang dat deze Delfthopper voor een aantal mensen een te hoge drempel vormt om met het OV te reizen. Helaas is aan deze dienstregeling niets meer te doen, maar als gemeenteraad kunnen we over enige tijd onze wensen voor de dienstregeling per 2021 wel meegeven. Maar dan is het wel belangrijk dat we goed weten wat de effecten zijn van de Delfthopper. Dus dat we busbezettingscijfers van voor de Delfthopper kunnen vergelijken met gegevens over het gebruik van de Delfthopper.

Daarom dienden we in de Raad van 27 juni een motie in, getiteld “Busvervoer, meten is weten”. De wethouder heeft wat we vroegen in de motie toegezegd. De motie hoefde daarom niet in stemming gebracht te worden.

We zijn heel benieuwd naar hoe de dienstregeling in Delft en hoe de Delfhopper in het bijzonder ervaren gaat worden. We horen graag uw mening daarover! Al uw input kunnen we meenemen in de gesprekken die we binnen de MRDH voeren over de nieuwe dienstregeling per 2021.

 

Joëlle Gooijer
fracie@delft.christenunie.nl

 

« Terug

Reacties op 'Nieuwe dienstregeling busvervoer - vervolg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari