Opening Wijzelf Delft

wijzelf openingzaterdag 06 juni 2015 21:56

Op 4 juni jongstleden mocht onze fractie aanwezig zijn bij de feestelijke opening van Wijzelf Delft coöperatie. De openingshandeling werd uitgevoerd door wethouder de Prez waarmee ook de gemeente Delft liet zien dat ze achter dit initiatief staat. De nieuwe coöperatie brengt op een eigentijdse manier hulpvraag en aanbod bij elkaar.

Wijzelf Delft is opgericht door inwoners uit Delft. Het doel van de coöperatie is ‘samen zelf zorg en hulp organiseren’. Via de besloten website van Wijzelf kunnen mensen met een hulpvraag (variërend van gras maaien en oppassen tot persoonlijke verzorging) een aanbieder zoeken die bij hen past. “Anders dan vroeger houden we graag zelf de regie als we hulp of zorg nodig hebben: we willen graag zelf bepalen wie ons komt helpen, op welke dag en tijd en tegen welk tarief.“ Iedereen die iets wil betekenen voor een ander, vrijwillig of tegen betaling, kan zich inschrijven als aanbieder. In verband met het soort werk, worden mensen die zich aanbieden voor persoonlijk zorg, altijd gescreend door het bestuur van de coöperatie.

Als ChristenUnie vinden wij dit een initiatief dat heel goed past in onze visie op de samenleving. In de reguliere zorg hebben we gezorgd dat het mogelijk is een familiegroepsplan op te stellen. Als zorgvrager leg je vast hoe je wilt dat de zorg die jij nodig hebt, wordt ingevuld. Je houdt dus de regie.

Met deze coöperatie wordt het mogelijk om ook je hulpvraag waarvoor je niet altijd je buren of familie wilt inschakelen, op een betrouwbare en betaalbare manier te regelen.

Voor meer informatie kijk op www.wijzelf.nl/delft.

Jeanieke Kuijper

« Terug