Het bestemmingsplan TU-Noord

woensdag 09 mei 2007 20:28

Het bestemmingsplan TU-Noord is onder meer vastgesteld om verouderde plannen te vervangen en herontwikkelingen zoals in het noordelijk TU-gebied mogelijk te maken.
Op de meeste punten kon onze fractie instemmen met het plan: De realisatie van een groot aantal woningen en bedrijfsruimtes, waar veel behoefte aan is, wordt mogelijk. Waardevolle TU-gebouwen worden niet gesloopt maar gerenoveerd en de milieu-overlast blijft binnen de normen.

Op één punt had onze fractie echter grote moeite met het plan en dat waren de bouwvolumes bij Vliegenthart (gebied oostelijk van de Scheepmakerij). Uit vragen die wij aan wethouder Koning op dit punt stelden bleek dat deze bouwvolumes het gevolg zijn van een te vage randvoorwaarde uit het ontwikkelingsplan (de voorloper van het bestemmingsplan). De randvoorwaarde  was dat er in het binnengebied niet hoger gebouwd mag worden dan aan de randen van het gebied. Aan de randen van het gebied staan echter gebouwen van verschillende hoogtes. In de uiteindelijke plannen blijkt dat de hoogte van pakhuis 'De Liefde' als referentie is genomen.
Onze fractie was niet erg gelukkig met deze ontwikkeling. Aan de andere kant achtten wij het ook onverantwoord om in dit stadium de bouwhoogte vergaand te beperken conform  een motie van Leefbaar Delft. Wij hebben daarom, weliswaar met pijn in het hart, besloten het plan te steunen.

« Terug

Reacties op 'Het bestemmingsplan TU-Noord'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.