Vragen over verdwijnen pinautomaat Hof van Delftlaan

Pinautomaat Hof van Delftwoensdag 29 oktober 2014 21:08

Onlangs is de pinautomaat aan de Hof van Delftlaan dichtgetimmerd. Een verlies voor de wijk, het buurtwinkelcentrum en de inwoners uit omliggende wijken. Klanten van de Rabobank worden verwezen naar de pinautomaat aan de Peperstraat, in het centrum. Voor veel ouderen geen realistisch alternatief, omdat deze pinautomaat niet per auto bereikbaar is, gelet op de parkeersituatie in het centrum. De ChristenUnie heeft vragen bij de gang van zaken en stuurt aan op een herevaluatie.

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat dergelijke voorzieningen voor de wijken zoveel mogelijk behouden blijven. Navraag bij de Rabobank leert dat de pinautomaat is afgestoten nadat een half jaar is gemeten hoeveel klanten van de Rabobank gebruik maken van deze automaat. Op zich een logische redenering, hoewel deze automaat natuurlijk ook wordt gebruikt door inwoners die geen klant zijn bij de Rabobank, maar toch behoefte hebben aan contant geld.

Uit navraag blijkt echter dat de Rabobank zich niet bewust blijkt te zijn van het feit dat de Hof van Delftlaan de afgelopen maanden afgesloten was vanwege rioleringswerkzaamheden. Het mag duidelijk zijn dat deze afsluiting veel effect heeft op het gebruik van deze pinautomaat. En dus is de beslissing van de Rabobank zeker aanvechtbaar.

Daarom wil de ChristenUnie vragen of het college op korte termijn op zijn minst in overleg wil treden met de Rabobank over dit besluit. Met als minimale inzet dat de Rabobank de pinautomaat voor een half jaar heropent na de afronding van de werkzaamheden aan de Hof van Delftlaan. Pas dan kan immers een goede meting naar het werkelijk gebruik van deze pinautomaat worden verricht.

De ChristenUnie zal deze vraag in de commissievergadering van woensdag 29 oktober aan het college stellen.

« Terug

Reacties op 'Vragen over verdwijnen pinautomaat Hof van Delftlaan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

november

oktober

juli

juni

mei

maart

februari

januari