Oproep aan Burgemeester Verkerk: teken de Petitie Eerlijk Kinderpardon

gezin2_141x141.jpgmaandag 12 mei 2014 09:21

De Delftse fracties van Groen Links, ChristenUnie en D66 hebben via Schriftelijke vragen aan burgemeester Verkerk gevraagd om de Petitie “Eerlijk Kinderpardon” te ondertekenen. Via deze petitie roepen inmiddels ruim 140 burgemeesters staatssecretaris Teeven op om opnieuw naar het kinderpardon te kijken omdat er groepen kinderen buiten de boot vallen die evenzeer geworteld zijn, maar bijvoorbeeld niet onder Rijkstoezicht staan.

Deze kinderen zijn echter wél bij gemeenten in beeld. Ze gaan naar school, zijn lid van een sportvereniging, nemen deel aan het Rijksvaccinatieprogramma. Deze kinderen, die soms hun hele leven al in Nederland zijn, dreigen nu nog steeds te worden teruggestuurd. Ook in Delft woont tenminste één gezin dat weggestuurd dreigt te worden.

Deze uitvoering van het kinderpardon leidde deze week tot grote verontwaardiging bij de Kinderombudsman, Marc Dullaert, in de landelijke media. Hij staat niet alleen in zijn kritiek. Ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), LOGO (Landelijk Overleg Gemeentebesturen Opvang- en terugkeerbeleid) en Defence for Children pleiten voor een toepassing van het Kinderpardon zoals het bedoeld is. In het belang van kinderen die geworteld zijn in ons land.

GroenLinks, de ChristenUnie en D66 hopen dat Bas Verkerk de petitie zal ondertekenen. Intussen wijzen de fracties erop dat ook alle burgers via de website van Defence for Children zelf de petitie kunnen ondertekenen.

« Terug

Reacties op 'Oproep aan Burgemeester Verkerk: teken de Petitie Eerlijk Kinderpardon'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

november

oktober

juli

juni

mei

maart

februari

januari