Toekomst kinderboerderijen en waterspeeltuinen

07Pauwvrijdag 27 juni 2014 21:39

De gemeente Delft wil de kinderboerderijen, de waterspeeltuinen en natuur- en millieueducatie zo snel mogelijk overdragen aan publieke- of private partijen, misschien zelfs al per 1 januari 2015. De ChristenUnie vindt dat deze voorzieningen erg belangrijk zijn voor Delft en wil daarom dat ze op een goede manier behouden blijven, ook voor de toekomst.

Belangrijk is hiervoor dan ook:
- de toegankelijkheid van de voorzieningen, met name de kinderboerderijen: die moeten gratis toegankelijk blijven!
- het behoud van kennis over dieren, natuur en milieu
- het behoud van de vele vrijwilligers

Op inititatief van de ChristenUnie zijn de de inschrijvingsdocumenten in de commissievergadering van 19 juni besproken. In deze documenten staan de wensen en eisen rondom de overdracht van de kinderboerderijen, de waterspeeltuinen, de Papaver en natuur- en millieueducatie beschreven. We zijn blij dat de wethouder in het debat op onze vragen heeft geantwoord dat hij de kinderboerderijen ook als een basisvoorziening ziet die behouden moet blijven. We hebben ook aangegeven dat Delft wat ons betreft zou moeten leren van andere gemeenten die in jarenlange en dure trajecten tevergeefs geprobeerd hebben om voorzieningen als kinderboerderijen over te dragen. Die voorbeelden laten zien dat het lastig is om deze voorzieningen financieel gezond uit te baten. Tot slot hebben we de wethouder gevraagd of hij zich sterk wilde maken voor de huidige werknemers, zij zouden wat ons betreft bij voorkeur hun plek moeten behouden in de nieuwe situatie.

We waren blij met de brede steun voor een goede discussie over dit onderwerp vanuit de andere politieke partijen en we zullen ons er voor in blijven zetten om  (en we hopen dat) de kinderboerderijen, de waterspeeltuinen, de Papaver en natuur- en millieueducatie op een goede manier voor Delft behouden kunnen blijven!

Leen de Graaf
Commissielid Ruimte, Verkeer en Wonen

« Terug

Reacties op 'Toekomst kinderboerderijen en waterspeeltuinen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

november

oktober

juli

juni

mei

maart

februari

januari