Politieke partijen steken gezamenlijk de handen uit de mouwen voor Present Delft

StichtingPresentwoensdag 26 februari 2014 15:07

Zaterdag 1 maart steken 11 raadsleden van verschillende partijen vrijwillig de handen uit de mouwen voor dak- en thuislozen in Delft. De stichting Present, voor wie de raadsleden aan de slag gaan, koppelde de hen aan de stichting Perspektief, die in Delft de dag- en nachtopvang organiseert.

Present Delft

Sinds 2013 is de Stichting Present ook in Delft actief. Present organiseert projecten waarbij een groep vrijwilligers eenmalig gekoppeld wordt aan het werk van professionele organisaties. Zo slaat de stichting op een unieke manier een brug tussen mensen die wel eens de handen uit de mouwen willen steken en mensen die een helpende hand kunnen gebruiken.

Behoefte

Het werk van de Stichting Present is in vele steden al bekend en blijkt een in een behoefte te voorzien. Dorothea Langeveld, coördinator van Present in Delft: “Er zijn talloze mensen die zich graag willen inzetten mensen die het moeilijk hebben, maar wie het aan tijd ontbreekt om dit voor langere tijd te doen. Present organiseert een activiteit op basis van de mogelijkheden en talenten van de groep. Dat wordt gekoppeld aan de behoeften die bij professionele maatschappelijke organisaties bekend zijn. Op deze manier worden nieuwe groepen vrijwilligers aangeboord. Zo maakt de stichting Present werk van het omzien naar elkaar. Veel deelnemers zijn enthousiast over wat ze in hun eigen stad kunnen doen voor hun mensen die het minder hebben getroffen.”

Bekendheid

Joëlle Gooijer, raadslid namens de ChistenUnie in Delft: “Ik wilde het werk van de Stichting Present in Delft graag meer bekendheid geven, zowel in de stad, als in de politiek. Iedereen vindt het belangrijk dat er vrijwilligers actief zijn in de stad. Het wordt steeds belangrijker. Maar het is een uitdaging om nieuwe groepen te interesseren voor vrijwilligerswerk. De stichting Present biedt daarvoor een uniek concept. Juist in campagnetijd is het belangrijk dat we niet alleen onze eigen partij kunnen verkopen, maar dat we zien én laten zien wat er in Delft nodig is”. Dat is de reden dat zij haar collega raadsleden uitdaagde om samen met haar deel te nemen aan een vrijwilligersactiviteit van Present in Delft. Tien raadsleden van SP, GroenLinks, CDA, Stip, VVD en D66 namen de uitdaging enthousiast aan.

En dus gaan zaterdagochtend 1 maart zes raadsleden samen met de bezoekers van de dagopvang de staat op om straatvuil te verwijderen. En zaterdagavond assisteren vijf andere raadsleden bij de nachtopvang met het opmaken van bedden en het bereiden van de maaltijd.

« Terug