Bewoners Poptahof flat Reiger staat rioolwater tot aan de lippen

rioolwater Poptahofflat Reiger.JPG

rioolwater bevuilt ingang van Poptahofflat Reiger

zaterdag 16 oktober 2021 16:05

9 oktober was het weer helemaal mis met de riolering bij de flat Reiger in de buurt Poptahof: stankoverlast, schimmel in de woningen, tocht door de gevels, nauwelijks goed te verwarmen woningen. Woongebouw Reiger is als enige niet meegenomen in het groot onderhoud van Woonbron, omdat Woonbron nog geen beeld heeft bij hoe de toekomst van dit woongebouw er uit gaat zien. Dit woongebouw maakt de bewoners ziek. Momenteel worden problemen ad hoc en op basis van meldingen op niet-structurele wijze opgelost. In januari 2020 was Woonbron al druk in gesprek met de gemeente, aldus een directeur van Woonbron. Woonbron wil aansluiten bij nieuwbouwontwikkelingen en aardgas vrij maken van de woningen. Het blijft bij klein onderhoud en ad hoc oplossen van problemen. Dit leidt na geruime tijd tot ongezonde stress bij de bewoners.

Daarom stelt ChristenUnie Delft de volgende vragen aan het college.
1. Is het college bekend met de gebrekkige rioleringsinfrastructuur en staat van de woningen in Poptahof, in het bijzonder bij woongebouw Reiger?
2. Wat is de mening van het college over de rioleringsinfrastructuur en bouwkundige staat van de woningen in woongebouw Reiger? Het woongebouw Reiger is technische bouwkundig al 60 jaar oud en pleisterwerk in de woningen verkeerd in slechte staat.
3. Is het college het met ChristenUnie Delft eens dat de bouwkundige staat van deze woningen ongezond is voor de bewoners en zelfs mensen ziek maakt? Mensen lijden onder vage beloftes en het afwezig zijn van concrete toezeggingen.
4. Is het college het met ChristenUnie Delft eens dat de slechte bouwkundige staat van de woningen in Reiger stress veroorzaken waardoor het dagelijkse functioneren van mensen en kinderen moeilijker wordt?
5. Is het college het met ChristenUnie Delft eens dat de bewoners van deze woningen al jaren in het ongewisse zijn gelaten over de planning van de noodzakelijke verbeteringen aan deze woongebouwen?
6. Hoe kan het college aan de schrijnende bouwkundige status van deze woningen een eind maken?
7. Is het college het met ChristenUnie Delft eens dat aan deze situatie zo snel mogelijk een einde moet komen en dat de woningen op korte termijn moeten worden verbeterd?
8. Wat is de concrete planning van de gemeente en Woonbron samen voor de structurele verbetering van woongebouw Reiger en andere woongebouwen en woningen in Poptahof Noord, bijvoorbeeld in de woongebouwen Merel, Tureluur, Patrijs, Kwikstaart, Leeuwerik, Kievit Lepelaar en andere?
9. Wanneer wordt het weer samen fijn wonen in Poptahof?

« Terug

Reacties op 'Bewoners Poptahof flat Reiger staat rioolwater tot aan de lippen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.