Fractievoorzitter Joëlle Gooijer geeft stokje door aan Bert van der Woerd

210107 stokje overdragen .jpegdonderdag 07 januari 2021 21:27

Persbericht - 5 januari 2021

Bert van der Woerd neemt vanaf de eerste fractievergadering van 2021 het fractievoorzitterschap van ChristenUnie Delft over van Joëlle Gooijer. Joëlle blijft raadslid.

De fractie groeide van één zetel in 2010 via een tweede zetel als restzetel in 2014 naar twee volwaardige zetels in 2018. Joëlle bepaalde ruim tien jaar het gezicht van de Delftse ChristenUnie. Onder haar aanvoering nam de raad dit najaar unaniem het initiatiefvoorstel “Meer woningen voor ouderen in Delft” aan. 

Joëlle combineert het werken als lokale politieke vertegenwoordiger met een baan in de ouderenzorg. Als geen ander weet zij dat de verantwoordelijkheid van lokale politici groter is geworden nu gemeenten overheidstaken voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen erbij hebben gekregen. Sinds december 2020 is Joëlle manager Langdurige Zorg bij het Leger des Heils in de regio Rotterdam. “Ik wil mijn werk goed doen; die functie vraagt meer uren en aandacht dan mijn vorige baan. Bert is goed ingewerkt in het raadswerk. Daarom draag ik met een gerust hart het fractievoorzitterschap over.”

Bert van der Woerd heeft zijn draai gevonden in de lokale politiek. “Na twee jaren begint het allemaal goed in de fractie te draaien en begrijp je hoe de hazen in de lokale politiek lopen. Daarom kan ik nu de fractievoorzittershamer van Joëlle overnemen, het goede werk van de fractie voortzetten en ons voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.” ChristenUnie Delft kiest voor wat echt telt. 

Bert combineert het raadswerk met zijn baan als projectleider bij Capgemini Nederland.

« Terug

Reacties op 'Fractievoorzitter Joëlle Gooijer geeft stokje door aan Bert van der Woerd'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.