Biddag voor de stad: Gebed om zegen voor de gemeenten

nieuwe-kerk-delft.jpgwoensdag 10 maart 2021 23:12

Heer, Vader in de hemel,

op deze biddag komen wij tot u om u te vragen om een zegen, een zegen over het werk, dat in onze steden en dorpen verricht wordt. In onze streek, waar we ons thuis voelen, waar we ons voor inzetten, waar ook in de komende tijd veel werk wordt verricht.

Wilt u met de inwoners van onze gemeenten zijn, nu, in deze tijd van onzekerheid, gezondheid, werk en welzijn, velen onder druk staan?

Wilt u steeds weer mensen laten opstaan, die zich ontfermen over de zieken, de eenzamen, de werklozen,
de radelozen, om allen die gebukt gaan onder onzekerheid en vertwijfeling, bij te staan en zo te getuigen van Uw liefde voor mensen en van wat naastenliefde is?

Wilt u ons steeds weer laten zien hoe wij met de ogen van Jezus naar onze naasten en onze omgeving kunnen kijken om zo tot zegen te zijn van eenieder, die op onze weg komt?

U hebt ons, mensen, als rentmeesters en priesters aangesteld om zorg te dragen voor Uw schepping, om zorg te dragen voor onze medemensen, en om tot zegen te zijn.
Wilt U ons steeds weer aan die roeping herinneren, opdat wij jegens U en jegens de gehele schepping onze verantwoordelijkheid blijven oppakken?

Heer, onze Hulp is in Uw Naam, U, die hemel en aarde heeft voortgebracht, U, die trouw blijft tot in eeuwigheid, U, die nooit loslaat wat Uw hand begonnen is, en wij bidden U om Uw zegen door onze Heer Jezus Christus, die met U, in de eenheid van de Heilige Geest, leeft en regeert tot in eeuwigheid.
Amen.

« Terug

Reacties op 'Biddag voor de stad: Gebed om zegen voor de gemeenten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.