'Een leven zonder liefde maakt ziek.'

donderdag 03 november 2005 21:20

Dat er niet alleen ruzie wordt gemaakt in de gemeenteraad, maar dat het er soms ook poëtisch aan toe gaat, bewees Jan van den Doel in zijn slotverklaring uitgesproken bij de behandeling van de programma-begroting. In een gedicht 'Leven zonder liefde' hield deze 'nestor' de raad en aanwezige burgers voor dat een leven zonder liefde nergens toe leidt. Het is dan ook niet zonder betekenis dat het ChristenUnieraadslid besloot met de wens: 'Ik wens u veel liefde toe'.

Dat er niet alleen ruzie wordt gemaakt in de gemeenteraad, maar dat het er soms ook poëtisch aan toe gaat, bewees Jan van den Doel in zijn slotverklaring uitgesproken bij de behandeling van de programma-begroting. In een gedicht 'Leven zonder liefde' hield deze nestor de raad en aanwezige burgers voor dat een leven zonder liefde nergens toe leidt. Het is dan ook niet zonder betekenis dat het ChristenUnieraadslid besloot met de wens: 'Ik wens u veel liefde toe'.

Leven zonder liefde
 
Geloof zonder liefde maakt fanatiek,
Plicht zonder liefde maakt knorrig,
Orde zonder liefde maakt kleinzielig,
Macht zonder liefde maakt gewelddadig,
Gerechtigheid zonder liefde maakt hard,
Een leven zonder liefde maakt ziek.

De slotverklaring aan het eind van een aantal inspannende dagen om de inkomsten en uitgaven van de gemeente voor volgend jaar op een zo goed mogelijke manier te verdelen, is voorbehouden aan de nestor van de gemeenteraad. Jan van den Doel sprak als nestor ook dit jaar - bij zijn laatste begrotingsbehandeling in de Delftse raad - deze slotverklaring uit. De rede is hier te lezen.

 

 

« Terug

Reacties op ''Een leven zonder liefde maakt ziek.''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.