Begroting Delft: Jan van den Doel kiest voor stadhuis en niet voor café...

zaterdag 29 oktober 2005 10:45

De gemeenteraad heeft op 28 oktober jl. gesproken over hoe de inkomsten en uitgaven van de gemeente volgend jaar moet worden verdeeld.
Ook raadslid Jan van den Doel (ChristenUnie/SGP) was daar - uiteraard - bij aanwezig. In zijn bijdrage sprak hij onder andere zijn waardering uit voor het feit dat de gemeentelijke lasten voor burgers volgend jaar zullen dalen ("Daar is in het verleden reeds vaak de aandacht voor gevraagd...").

De gemeenteraad heeft op 28 oktober jl. gesproken over hoe de inkomsten en uitgaven van de gemeente Delft volgend jaar moeten worden verdeeld.

Jan van den DoelOok raadslid Jan van den Doel (ChristenUnie/SGP) was daar - uiteraard - bij aanwezig. In zijn bijdrage sprak hij onder andere zijn waardering uit voor het feit dat de gemeentelijke lasten voor burgers volgend jaar zullen dalen. 

Publicitair gezien had Van den Doel er natuurlijk ook voor kunnen kiezen zijn avond in een café door te brengen, maar dat heeft hij niet gedaan. Integendeel, hoewel deel uitmakend van de zogenaamde 'oppositie' heeft hij er - dit jaar reeds voor de 14e keer - voor gekozen om zijn verantwoordelijkheid namens de kiezers van Delft niet te ontlopen.
In zijn bijdrage gaf hij overigens aan dat hij het na zo'n lange periode in de gemeenteraad tijd vindt worden 'om wat anders te gaan doen', daarmee 'doelend' op zijn vertrek uit de Delftse raad.

Naast waardering voor vele daden van het College van burgemeester en wethouders stak Van den Doel ook zijn kritiek niet onder stoelen of banken. Daarbij vroeg hij (andermaal) aandacht voor de positie van Combiwerk en de vele vrijwilligers die in onze stad actief zijn.

Hij eindigde met de veelzeggende wens:

"Ik spreek namens de fractie de wens uit dat het college en de gemeenteraad de handen ineen zullen slaan om Delft als prettige woon- en werkgemeente te behouden en verder uit te bouwen. Daarbij wensen wij u allen Gods Zegen toe."

 De volledige bijdrage van de ChristenUnie/SGP vindt u hier.

« Terug

Reacties op 'Begroting Delft: Jan van den Doel kiest voor stadhuis en niet voor café...'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.