Gezocht: nieuwe leden Landelijk Bestuur ChristenUnie

dinsdag 07 december 2004 15:18

Tijdens het Uniecongres van D.V. 9 april 2005 hoopt de ChristenUnie een drietal nieuwe bestuursleden, waaronder een nieuwe voorzitter, te kiezen. De leden worden opgeroepen om vóór 3 januari 2005 voordrachten in te dienen voor en/of te solliciteren.

Tijdens het Uniecongres van D.V. 9 april 2005 hoopt de ChristenUnie een drietal nieuwe bestuursleden, waaronder een nieuwe voorzitter, te kiezen. De leden worden opgeroepen om vóór 3 januari 2005 voordrachten in te dienen voor en/of te solliciteren.

De secretarissen van de kiesverenigingen hebben bij brief van 3 december 2004 de volgende informatie ontvangen:

Geacht bestuur,

Graag vragen we uw aandacht voor de verkiezing van nieuwe bestuursleden op het volgende Uniecongres, gepland op 9 april 2005. Inmiddels is afgetreden per 1 november 2004 Marien Bikker. Daarnaast heeft Ans Joosse te kennen gegeven te willen aftreden per 31 december 2004. Ook is de voorzitter van het Landelijk Bestuur aftreden in 2005; hij is niet herkiesbaar. Hij zou graag zien dat een ander vanaf 9 april 2005 het stokje overneemt.

Selectiecommissie
Het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie is daarom gestart met de procedure bestuursverkiezingen en heeft inmiddels een selectiecommissie benoemd. (...)  Voorzitter is Dick Stellingwerf; hij is tevens aanspreekpunt van de commissie.

In de procedure wordt zoveel mogelijk het Reglement Kandidaatstelling gevolgd. (...) Het Reglement staat ook op
www.christenunie.nl onder documenten, reglementen.
Eén van de eerste stappen in de selectieprocedure is dat leden een voordracht voor nieuwe bestuursleden kunnen doen, dan wel zelf solliciteren.
Wij nodigen u daarom uit na te denken over geschikte personen. Zij moeten lid zijn of bereid zijn lid te worden van een Lokale ChristenUnie. Wij verzoeken u namen in te dienen van personen die u geschikt acht voor de functie van voorzitter en/of personen die u geschikt acht voor de functie van algemeen bestuurslid.

Voordrachten dienen schriftelijk te worden ingediend, voorzien van naam en volledige adresgegevens (bij voorkeur ook e-mailadres) van de voorgedragene en een korte toelichting op uw voordracht. U kunt gebruik maken van het formulier dat te vinden is op de site van de ChristenUnie (
www.christenunie.nl). Wij verzoeken u daar tevens een CV bij te voegen.
Misschien hebt u zelf interesse voor een plek op de kandidatenlijst. Wij ontvangen dan graag uw sollicitatiebrief met uw motivatie en een CV.
Voordrachten en/of sollicitatie kunt u tot uiterlijk 3 januari 2005 indienen bij het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie, Postbus 439, 3800 AK  Amersfoort.

In HandSchrift, het blad van de ChristenUnie treft u meer informatie aan.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Annemieke Kamphorst, managementassistent, tel. 033-4226959 of mail bestuur@christenunie.nl.

« Terug

Reacties op 'Gezocht: nieuwe leden Landelijk Bestuur ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.