'Overheid dient oog te hebben voor kwetsbaren'

JoelleGooijer2maandag 17 maart 2014 21:03

(Artikel in de Delft op Zondag)
DELFT – Haar werkzaamheden in de zorg wekten haar interesse voor de politiek. In de volgende gemeenteraad hoopt Joëlle Gooijer (37), lijsttrekker voor de kleinste raadsfractie, haar ervaringen in te zetten om de nieuwe gemeentelijke zorgtaken vorm te geven.

- Hoe beviel u de afgelopen vier jaar?
"Het is leuk, maar pittig. Als eenmansfractie én nieuwkomer word je flink geleefd door de agenda. Als je alle stukken wilt lezen, is dat een weektaak. Ik maak nu meer mijn eigen keuzes en richt mij op onderwerpen waar ik mij sterk voor wil maken. Ook helpt het dat ik ChristenUnie vertegenwoordig, een partij met een duidelijke visie en met heldere ideeën waar de overheid voor is bedoeld."

- Waar is de gemeente voor bedoeld?
"Voor kerntaken, verantwoordelijkheden die de samenleving of de markt niet goed oppakken. De overheid dient oog te hebben voor de kwetsbaren in de maatschappij. En het is elke keer een nieuwe zoektocht, wie zijn de zwakkeren van deze tijd? Bijvoorbeeld ouderen, psychiatrische patiënten, illegale asielzoekers. Maar het ophalen van afval, onderhoud van groen en wegen, ook dat zijn kerntaken. Dat hoeft een gemeente overigens niet altijd allemaal zelf te doen, maar zij draagt er wel de verantwoordelijkheid voor."

- Wat zou over vier jaar goed geregeld moeten zijn in Delft?
"Ik zou graag willen dat de gemeente perspectief biedt aan de groep mensen in verzorgingshuizen, die nu tussen wal en schip vallen, door nieuwe woonvormen te laten realiseren of thuiszorg goed te organiseren. Daar ligt een gapend gat op dit moment en de gemeente zal er iets mee moeten doen. Ook het inbedden van vrijwilligerswerk in overheidstaken zou ik beter geregeld willen hebben."

Dit artikel verscheen 16 maart 2014 in Delft Op Zondag

« Terug

Reacties op ''Overheid dient oog te hebben voor kwetsbaren''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

november

oktober

juli

juni

mei

maart

februari

januari