'Ik kan mijn geloof niet op het nachtkastje laten liggen'

Mattie Mostertdinsdag 04 februari 2014 21:59

DELFT - Mattie Mostert (60) staat laatste op de kandidatenlijst van ChristenUnie Delft. Hij werkt als promotor voor de partij en is van plan te stoppen met zijn bestuurswerk. (Delft op Zondag, 26 januari 2014)

-Wat bekent dat, promotor?

“Het is een oude kreet die de landelijke partij gebruikte. De promotor ging op zoek naar potentiële leden en benaderde daar mensen voor. Dat heb ik nooit gedaan, ik heb mij gericht op het verstrekken van informatie: het schrijven van het contactblad, teksten corrigeren. Wel ben ikzelf door een promotor bij de partij gekomen, via een oom van mijn vrouw. Hij zei: jullie horen bij RPF, de voorloper van de ChristenUnie.”

-Hoe had hij daarin gelijk?

“De Bijbel en het geloof zijn voor mij de belangrijkste inspiratie. Niet alleen op zondag, maar op alle dagen. Als je zondag je geloof hebt beleden, kan ik mij niet voorstellen dat je op maandag iets anders doet of zegt. Er zijn mensen die politiek en geloof gescheiden willen houden, maar ik kan toch niet een essentieel stuk van mijzelf op het nachtkastje laten liggen? Elkaar de helpende hand bieden, dienstbaar zijn, dat kenmerkt ChristenUnie. Zo wil ik ook functioneren. Op mijn werk, in de samenleving waaraan ik wil bijdragen. Zelfs als ik voetbal.”

-Hoe past u dat voor de politiek toe?

“Vaak hoor ik van mensen dat zij politiek onbetrouwbaar vinden. Dat mag je niet veronderstellen, vind ik. Het is gemakkelijk om te zeggen dat politici van alles beloven en niets waarmaken. Maar niemand krijgt zijn volledige zin als je samenwerkt. Elke politicus zou eerlijk moeten vertellen: ik kan mijn programma niet geheel uitvoeren, want ik moet met meerdere partijen samenwerken om iets te bereiken.”
- verschenen in Delft op Zondag, zondag 26 januari, 2014 (Week 4, Jaargang 22) - 

« Terug

Reacties op ''Ik kan mijn geloof niet op het nachtkastje laten liggen''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

november

oktober

juli

juni

mei

maart

februari

januari