Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief maart/ april 2017

Wie heeft er nou eigenlijk gewonnen?

15 maart 2017: de spannendste Tweede-Kamerverkiezingen sinds jaren! Dat werd ook wel bevestigd door de hoge opkomst. Maar wie heeft er nu eigenlijk gewonnen? De twee regeringspartijen verloren samen maar liefst 37 zetels. Er viel dus een flinke buit te verdelen onder de overige partijen.

De op een na grootste verliezer, de VVD, was zelfs nog blij met de uitkomst. Want de VVD is toch de partij met veruit de meeste Kamerzetels geworden. Maar moet wel met (minstens) drie andere partijen afspraken maken om een stabiele regering te kunnen vormen.

De vrijgekomen zetels werden overgenomen door partijen van zeer verschillend karakter. Ieder zijn eigen feestje! Ieder zijn eigen feestje! En ieder zijn eigen analyse. Maar duidelijk is dat er geen alles overwoekerende dominantie komt van rechts populisme of links utopisme. In die zin heeft in ieder geval de redelijkheid gewonnen.

En wij dan? Ja, wij zijn ook blij met de stemmenwinst. Landelijk circa 10 procent meer stemmen, maar in Delft zelfs 34,4% meer! Ditmaal kon het helaas niet worden vertaald in zetelwinst. Maar de vijf voortreffelijke Tweede-Kamerleden die de ChristenUnie al vertegenwoordigden, mogen hun werk voortzetten. En alhoewel nu – logischerwijs – allereerst de mogelijkheden voor een VVD/CDA/D66/GroenLinks-kabinet worden onderzocht, wordt de ChristenUnie zeker niet over het hoofd gezien!

Het was de eerste keer in de geschiedenis dat een in Delft actieve vertegenwoordiger van de ChristenUnie in deze verkiezingscampagne voor het voetlicht trad. Het leverde Joëlle Gooijer-Medema 3.169 voorkeursstemmen op. Dat is niet gering! Ik schreef Joëlle al: “Als je ze allemaal in het auditorium van de TU-Delft zou moeten toespreken, had je aan twee bijeenkomsten niet genoeg.”

En hoe dan ook, de echte overwinning is uiteindelijk aan onze Heer en God. Ondanks tussentijdse – voorzegde – tegendruk en manifestaties van de antichrist. Zijn plannen falen niet. Wij mogen de goede werken doen die Hij voor ons heeft voorbereid.

Dick van der Goot - voorzitter

 

Uitnodiging ALV 11 april ChristenUnie Delft

Voor de leden is er dinsdag 11 april 2017 een ALV gepland van de ChristenUnie Delft. De aanvang is 20:00uur en de locatie is het gebouw van de Christelijke Gemeente “Levend Water”, Hermesstraat 65 (2624 BG).

We blikken dan terug op de recente Tweede-Kamerverkiezingen en kijken vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Het verdere programma wordt u in de laatste week vóór de vergadering bekend gemaakt.

Dementievriendelijk Delft: belang goed casemanagement

Er komen steeds meer mensen met dementie ook in Delft. Een ingrijpende ziekte, voor cliënten en hun mantelzorgers. Goede zorg en ondersteuning is essentieel. Een casemanager dementie kan mensen ...
Lees verder

Begeleiding van Delftse statushouders

Op verzoek van de ChristenUnie fractie fractie heeft de commissie Sociaal Domein & Wonen onlangs gesproken met vier organisaties die zich bezig houden met de begeleiding van statushouders. Als fractie zijn we onder de indruk van de betrokkenheid van de professionals en de vele vrijwilligers. Uit het gesprek werd duidelijk dat het de statushouders soms erg moeilijk gemaakt wordt om goed in te burgeren.

Lees welke zaken wij aandacht moeten krijgen

Volg ons nu ook op facebook

Onze facebook pagina is live! Volg ons nu, naast twitter, ook op dit platform. We vinden het belangrijk om op verschillende manieren bereikbaar en zichtbaar te zijn.

Klik hier om onze facebookpagina te bezichtigen

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts