Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief mei 2015

Tasttoe: een mooi voorbeeld van de participatiesamenleving

Onlangs kreeg de fractie het verzoek om een keer te komen helpen bij de afwas van Tasttoe. Concrete aanleiding was een kapotte afwasmachine, waardoor een aantal extra handen zeer welkom was. Maar er bleek ook behoefte te zijn om een aantal zorgen te delen met gemeenteraadsleden. Joëlle en Jeanieke hebben namens de fractie de handen uit de mouwen gestoken.

Tasttoe verzorgt al vier jaar elke derde maandag van de maand een maaltijd voor de bewoners van de wijk Tanthof. Onder leiding van Anita van der Drift kookt een groepje enthousiaste vrijwilligers een uitgebreide maaltijd voor meestal tussen de 30 en 40 bewoners. Het voorbereiden, koken en opruimen kost hen al gauw acht uur per persoon per maaltijd.

De sfeer onder de deelnemers was goed: iedereen was aan elke tafel welkom en er werd gezellig met elkaar gesproken. We spraken een oudere man, die altijd zijn buurvrouw meeneemt omdat ze er zelfstandig niet kan komen. Veel van deze ouderen komen vrijwel niet meer in de binnenstad. We zien dat deze maaltijden duidelijk voorzien in een behoefte.

Tijdens het opruimen en afwassen (drie gangen voor 35 man geeft een enorme berg afwas!) hebben we met Anita en de andere vrijwilligers gesproken. Het bleek dat de maaltijd voor het laatst in buurthuis De Hofstee was georganiseerd. Door het meermalen wisselen van beheerder, het groeiend aantal regels waaraan Tasttoe zich moet houden en de gebrekkige ondersteuning door Participe, is besloten de maaltijd te verplaatsen naar de naastgelegen kerk, Het Boek.

Wij zijn blij dat Tasttoe gastvrij ontvangen wordt in Het Boek maar betreuren het dat de gemeente op deze wijze omgaat met dit soort initiatieven waarin bewoners bij elkaar gebracht worden. De vrijwilligers die zich op deze wijze actief inzetten voor de wijk, moeten we op een voetstuk plaatsen!

Bestuursleden gezocht!

Op 28 april hebben we onze eerste ALV van 2015 gehouden. Deze keer hebben we de ALV wat informeler gehouden dan voorgaande keren. Dit zorgde ervoor dat er gelijk wat extra interactie was tussen leden, bestuur en fractie. Mooi was om te zien dat de passie voor politieke thema’s op nationaal en lokaal niveau (n de raakvlakken van beiden) resulteerde in licht verhitte discussies.

De plaatselijke kiesvereniging zoekt daarnaast dringend bestuursleden. Onze secretaris verhuist deze maand uit de gemeente Delft – en de twee andere bestuursleden zwaaien na vele jaren trouwe dienst graag af. Het bestuur is dus nog steeds op zoek naar enthousiaste mensen voor een bestuursfunctie, maar ook gewoon om af en toe een handje te helpen. Laat je het ons even weten als je interesse hebt? Dat kan door te mailen naar: secretariaat@delft.christenunie.nl.

Debatavond: Jihadcity of Stad van Vrede?

Op donderdag 4 juni a.s. organiseert de ChristenUnie/SGP-fractie Den Haag een debatavond over: “Den Haag: Jihadcity of Stad van Vrede?” Niet alleen in het Midden-Oosten en in Afrika gaan jihadisten dagelijks hun wrede ongenadige gang jegens andersdenkenden. Maar ook in onze internationale stad van vrede en recht heeft het jihadisme het afgelopen jaar als nooit te voren de kop opgestoken. En zelfs zo dat Den Haag, notabene door jihadisten zelf, tot jihadcity is gebombardeerd; de jihadhoofdstad van Nederland.

Lees verder

Nieuwe leden!

Welkom aan de nieuwe leden! Misschien wilt u eens nadenken over na wie u, in uw nabije omgeving, kunt aanmoedigen om – net als u – lid te worden van de ChristenUnie. Hoe meer leden de partij heeft, hoe meer geld de partij krijgt van de overheid. Daarmee kan ondersteuning van de Tweedekamerfractie en ondersteuning van de gemeenteraadsleden en wethouders worden gefinancierd. Dat is van wezenlijk belang om als partij het goede geluid te kunnen laten horen op alle niveaus waarop we vertegenwoordigd zijn. 

Sebastiaansbrug als tafelbrug op losse schroeven

Tijdens de gemeenteraad van 30 april is weer uitgebreid gesproken over de voortgang, of beter gezegd: de vertraging van de Sebastiaansbrug. Dit komt door benodigde aanpassingen van het bestaande ontwerp die meer gaan kosten dan het beschikbare budget. De ChristenUnie heeft tijdens de vergadering benadrukt dat zorgvuldigheid boven snelheid moet gaan. Met deze reden hebben we twee moties ingediend één met als reden om de stad meer te betrekken bij het uitwerken van de ontwerpen en één om inzichtelijk te maken wat het oplevert als het project tijdelijk wordt stopgezet. We blijven dit proces kritisch volgen en hopen dat juist zorgvuldigheid ervoor zal zorgen dat er geen extra vertragingen optreden en er geen extra kosten gemaakt hoeven worden.

Lees verder

Belronde

De kans is groot dat u onlangs gebeld bent namens de ChristenUnie Delft. Deze belronde hebben we gehouden als bestuur en fractie om weer eens contact te leggen met onze trouwe achterban. Het is ontzettend waardevol dat we leden hebben – dat maakt het mogelijk om ons werk te doen. Het is belangrijk dat we weten wat er leeft – en uit diverse gesprekken zijn nuttige suggesties gedaan voor het werk van bestuur en fractie.

Het kan zijn dat u niet gebeld bent. Wellicht troffen we u herhaaldelijk niet thuis, of hebben we geen actueel telefoonnummer. Als u prijsstelt op telefonisch contact, horen we graag uw nieuwe telefoonnummer. Mocht u niet gebeld zijn, maar toch suggesties hebben voor de vereniging of de fractie, of deskundigheid bezitten waar we u voor kunnen inschakelen: we horen het graag (secretariaat@delft.christenunie.nl / fractie@delft.christenunie.nl).

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts