OV-Chipkaart ook in deel Delftse bussen verplicht

woensdag 20 januari 2010 09:32

In twee buslijnen die in Delft aandoen wordt vanaf 11 februari de OV-chipkaart het enige geldige vervoerbewijs. Dat heeft de ChristenUnie geconstateerd. Delftse reizigers zijn zich daarover nauwelijks bewust. Dat baart de ChristenUnie zorgen.

Vanaf 11 februari wordt de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs in de regio Rotterdam. Alhoewel Delft onder het stadsgewest Haaglanden valt zijn er in Delft wel twee buslijnen die onder de regio Rotterdam vallen. Het betreft RET lijn 40 (Delft NS via Delft TU naar Rotterdam) en Qbuzz lijn 174 (Delft NS via Delft TU naar Bleiswijk). In deze buslijnen wordt de OV-chipkaart vanaf 11 februari verplicht. In de bussen van Veolia wordt de OV-chipkaart nog niet verplicht.

Onduidelijk
“Er ontstaat een hele onduidelijke situatie. Wie straks naar Zuidpoort of TU wil kan straks met sommige lijnen wel met de strippenkaart reizen en met sommige lijnen niet. Veel reizigers zullen niet weten of een buslijn onder de regio Haaglanden of onder de regio Rijnmond valt,” stelt Joëlle Gooijer, lijsttrekker van de ChristenUnie in Delft. “We zijn daarom bang dat  Delftse reizigers zich nog helemaal niet realiseren dat in sommige buslijnen straks de OV-chipkaart verplicht is. Dat komt doordat de voorlichting en communicatie zich richt op Rotterdam , terwijl het ook gevolgen heeft voor het openbaar vervoer in Delft.”

Duurzaamheid
ChristenUnie zet zich in het kader van duurzaamheid al jaren in voor beter Openbaar Vervoer. Het was de enige partij die in 2006 tegen bezuinigingen in het Delftse OV stemde, die door de andere partijen nodig werden geacht om tramlijn 19 aan te leggen. De ChristenUnie maakt zich sterk voor de verbetering van het  Openbaar Vervoer met name richting het ziekenhuis, Voorhof, Buitenhof en Tanthof. 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2010

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari