Gele Scheikunde?

vrijdag 07 juni 2019 14:24

Gele scheikunde in Delft is het driehoekig gebied tussen de Julianalaan, Michiel de Ruyterweg en de Prins Bernhardlaan. Er staan 12 woningen en een groot complex gebouwen van de TU. De TU wil ervan af. De gemeente ziet er wat in, namelijk ongeveer 300 woningen en een school voor internationaal georiënteerd voortgezet onderwijs (IGVO). Om dit laatste is momenteel veel te doen. Niet dat deze middelbare school er moet komen. Recent heeft minister Slob toestemming verleend voor zo’n school in Delft. Dan is het wettelijk gezien aan de gemeente om dit ook mogelijk te maken.

Overigens heeft het college van B&W deze aanvraag gestimuleerd. Voor een locatie heeft het college haar oog laten vallen op Gele Schekunde, om precies te zijn de hoek Prins Bernhardlaan en Michiel de Ruyterweg. Het college heeft inmiddels een deal met de TU om dit stuk grond voor € 1,- te kopen en als nieuwe eigenaar zorg te dragen voor opruimen van de bebouwing en verontreinigingen als asbest. Het probleem is dat hiervoor € 700.000 uit algemene reserve moet komen. En daar wringt de schoen. Dit is veel geld met het risico dat niet zeker is dat het hierbij blijft. De ChristenUnie heeft in de raad van 16 mei tegen dit voorstel van het college gestemd, niet omdat de school er niet mag komen, wel omdat het niet verantwoord is de stad met een nieuw financieel risico op te zadelen en om geld uit de algemene reserve vrij te maken voor een zeer beperkte doelgroep. Het voorstel is wel democratisch met meerderheid van stemmen aangenomen. ChristenUnie Delft zal de financiële ontwikkelingen kritisch volgen.

Als in de nabije toekomst voor de rest van Gele Scheikunde ongeveer 300 woningen worden ontwikkeld door een projectontwikkelaar, zal de ChristenUnie samen met andere partijen in de raad aan de slag gaan voor de bescherming van met name de bewoners van de vier woningen aan de Michiel de Ruyterweg. Een motie om daar nu reeds mee te beginnen hebben we (CDA, Onafhankelijk Delft en CU) ingetrokken, omdat deze het nu niet zou halen.

 Raadslid Bert van der Woerd

« Terug

Archief > 2019 > juni

Geen berichten gevonden