Commissielid Wim van Balen promoveert aan TU Delft

woensdag 21 april 2010 21:35

Op maandag 19 april 2010 heeft commissielid voor de ChristenUnie in Delft en nummer 4 op de kandidatenlijst bij de afgelopen verkiezingen, Wim van Balen, aan de TU Delft zijn proefschrift ‘Curved open-channel flows – A numerical study’ verdedigd.

Het proefschrift presenteert resultaten van gedetailleerde numerieke simulaties van gekromde open-kanaal stromingen op een laboratoriumschaal. Deze stromingen kunnen in feite worden beschouwd als geschematiseerde rivierbochtstromingen. De gepresenteerde resultaten geven een uitgebreid beeld van het gedrag van gekromde open-kanaal stromingen in het algemeen en van hun karakteristieken ten aanzien van de secundaire stroming, de bodemschuifspanningen en turbulentie in het bijzonder.

Vanuit deze analyse faciliteren de resultaten tevens een verdere ontwikkeling van parameterisaties van deze belangrijke bochtstromingskenmerken ten bate van lager-dimensionale modelgereedschappen zoals die in de ingenieurspraktijk gebruikt worden.

Het belang van deze studie is evident: de stroming van water door een rivierbocht kan worden gekarakteriseerd als een turbulente open-kanaal stroming die gedomineerd wordt door kromming van stroomlijnen. Om de planimetrie van meanderende rivieren en de bijbehorende veiligheidsaspecten adequaat te kunnen beheersen is het nodig om de kenmerken van de stroming en de turbulentie ervan goed te begrijpen.

Het volledige proefschrift is als download beschikbaar.

« Terug

Reacties op 'Commissielid Wim van Balen promoveert aan TU Delft'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari