ChristenUnie komt samen met CDA en Stadsbelangen met alternatieven voor Delftse begroting 2017

begroting2dinsdag 25 oktober 2016 11:51

De Delftse oppositiepartijen CDA, ChristenUnie en Stadsbelangen Delft presenteren voorstellen die Delft beter maken. In de Meedenkbegroting worden 18 alternatieve ideeën gedaan, die samen de inzet vormen van de partijen bij de behandeling van de Delftse begroting voor 2017.

Na jaren van crisis, bezuinigingen en lastenverhogingen, kiezen de 3 oppositiepartijen er voor om de Delftenaar mee te laten profiteren van het herstel. De partijen willen de OZB verlagen, net zoals de eigen bijdrages in de zorg. De hondenbelasting, een onzalig plan van het college, wordt definitief niet ingevoerd, is er meer inzet op ouderenhuisvesting, sport en cultuur voor jongeren, handhaving, de Buitenhof en extra inzet op de kwaliteit in de openbare ruimte. Twee buurthuizen en de kinderboerderijen, die het lef hebben gehad om een zelfstandige doorstart te maken, krijgen een eenmalige bijdrage als waardering voor de door hen geleverde prestatie.

Uiteraard zijn de voorstellen financieel gedekt. In 4 jaar tijd blijft de door het college voorgenomen storting in de algemene reserve voor het versterken van het weerstandsvermogen, op peil.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie komt samen met CDA en Stadsbelangen met alternatieven voor Delftse begroting 2017'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2016

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari